hsc-limburg

Hygiënisch wonen met je kat en een kattenbakmat

Een kattenbakmat kan een handig hulpmiddel zijn voor iedereen die een kater of een poes in huis heeft rondlopen. Specifiek voor katten en poezen die niet graag naar buiten gaan en hun behoeften doen in een kattenbak is zo’n mat een uitkomst. Lees hier waarom een kattenbakmat handig én hygiënisch is, zowel voor de kat als voor het hele gezin.

Wat is een kattenbakmat?

Een kattenbakmat wordt geplaatst onder de kattenbak en helpt om gruis, zand en andere rommel uit de kattenbak op te vangen. Katten hebben vaak de neiging om hun behoefte onder te graven. Hierbij kan het wel eens voorkomen dat de kattenbakvulling in hun enthousiasme rondom de kattenbak terecht komt. Door een matje onder of voor de kattenbak te plaatsen, kan je voorkomen dat de inhoud door jouw hele woning wordt verspreid.

Waarom is een kattenbakmat hygiënisch?

Een kattenbakmat heeft vaak een wat grovere structuur waardoor de korrels en het gruis blijven liggen. Soms is het matje zelfs voorzien van een verhoogde rand zodat de rommel niet verder kan worden verspreid dan de mat.

Het kan natuurlijk zijn dat er onbedoeld naast gruis en korrels ook een gedeelte van de behoefte naar buiten wordt geschopt door jouw kat. Of dat er kleine deeltjes onder de pootjes blijven hangen. Omdat de mat ook voor de uitgang van de kattenbak ligt, veegt jouw viervoeten als het ware ook zijn pootjes af voordat hij jouw woning, bank en misschien zelfs wel bed betreedt. Een kattenbakmat is dus een stuk hygiënischer voor iedereen.

Hoe maak je een kattenbakmat schoon?

Een kattenbakmat maak je eenvoudig schoon. Dit soort matjes zijn vaak gemaakt van een flexibel materiaal dat gemakkelijk is te reinigen, zoals rubber. Een flexibele kattenbakmat til je eenvoudig op en klop je vervolgens uit boven de prullenbak. Het is ook mogelijk om de mat te wassen onder de kraan of te stofzuigen. Doe dit regelmatig, zo voorkom je dat er er vieze geurtjes of rommel achterblijven.

Verschillende soorten kattenbakmatten

Kattenbakmatten zijn er in verschillende maten en stijlen, dus er is altijd wel een mat die bij jouw kat, kattenbak en bij jouw inrichting past. Bekijk bij PetsGifts welke verschillende matjes er zijn zodat je jouw kat en jouw gezin een schoon en hygiënisch onderkomen kan garanderen.